Barranca van Fataga

Samenvatting

Deze wandeling combineert een wandeling langs het stroompje onderin de barranca met een route langs een hoger gelegen helling. Met name het laatste deel biedt weidse uitzichten over het landschap van Gran Canaria.

Beschrijving

De wandeling begint met een mooi afdaling tussen de huizen door. Hier is zelfs een soort van levada te vinden, de bekende kanaaltjes op Madeira. Daarna lopen we naar beneden door een oase achtige omgeving. We volgen het stroompje een tijdje. Helaas kunnen we de weg aan de andere kant niet volgen omdat hier hekken staan.

We lopen daarom een stukje over de weg naar de stuwdam, hier kun je even naar beneden lopen voor een mooi uitzicht over de rivier. en het dal. Je kunt aan de andere kant een pad volgen op de rand van de klif. Dat was voor mij iets te veel van het goede. Ik ben daarom iets verder doorgelopen over de verharde weg.

Na enige tijd gaat er een onverhard pad steil omhoog. Dit pad volgen we tot opnieuw een soort levada. Hier is de weg ook bewegwijzerd met houten bordjes. Je kunt het pad enige tijd volgen tot je bij een afrastering naar rechts steil omhoog kunt. Dit ruige pad volgen we tot een scherpe knik.

Vervolgens volgen we het pad tot aan een wateropslag. Een mooi pad halverwege een helling met mooie uitzichten. Na de wateropslag kun je naar beneden lopen maar ook de rand verder volgen (even zoeken naar het pad omhoog. We lopen een eindje langs de rand tot het pad bij een onverharde weg uitkomt. Dit volgen we, pad gaat over in een  verharde weg en komt vervolgens bij het dorp uit. Het is een relatief korte afstand maar door het vele klimmen en dalen een pittige tocht

Bereikbaarheid

Bus en huurauto

Details

Afstand 6 km
Regio Spanje
Verharding Deels verhard
Categorie Eiland
Beginpunt Fataga, op het centrale plein
Eindpunt Fataga, op het centrale plein
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6