Oude Rijn, van Vleuten naar Woerden

Samenvatting

De Oude Rijn is zoals de naam al aangeeft een rivier met historie! Al in de tijd van de Romeinen bekend als grens van het Romeinse Rijk. Ten noorden hiervan woonden de ongeciviliseerden! Die historie is goed merkbaar bij deze wandeling. De route langs de rivier kenmerkt zich door historie, oude boerderijen, gebouwen en dorpjes als Harmelen en Putkop. Het jaagpad langs de rivier maakt de wandeling groen ondanks de dichtbevolkte omgeving.

Beschrijving

Een wandeling langs een rivier van historie. Die zien we dan ook overal terug op de route. In namen, zoals bijvoorbeeld de Limesbrug maar ook in de vele eeuwenoude boerderijen met namen als Eben Haezer.
De route komt door een aantal kernen bijvoorbeeld Vleuten, Harmelen, Putkop en Woerden. Zeker Harmelen en Woerden bieden voldoende bezienswaardigheden om te verkennen tijdens de wandeling. Er is op de route voldoende horeca aanwezig.

Bereikbaarheid

Auto en Trein. Voor autorijders is er een P&R bij het station van Woerden, van daaruit gaat vier keer per uur een trein naar Vleuten

Details

Afstand 13 km
Regio Utrecht
Verharding Deels verhard
Categorie Rivier
Beginpunt Vleuten, Station
Eindpunt Woerden, Station
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6