Rondje Everdingen

Samenvatting

Een wandeling langs de rivier de Lek. Mooie vergezichten over de rivier, struinen door de uiterwaarden en een zelf te bedienen veerpontje. Vanzelfsprekend maken we een uitstapje naar de komgronden, een kogelvanger en de diefdijk. Een mooie gevarieerde wandeling door een open rivierenlandschap.

Beschrijving

De wandeling voert langs de oevers van de Lek. De tocht loopt deels over de dijk, deels door de komgronden achter de rivier en deels door de uiterwaarden. Bijzonder is dat we over de Diefdijk lopen een dijk zonder rivier. Het is namelijk een dijk gebouwd vanwege politieke doeleinden. Het vormt de grens tussen Gelderland en vroeger Zuid Holland.

De wandeling eindigt in de binnenstad van Culemborg. Hier kun je de wandeling eenvoudig uitbreiden met een rondwandeling door deze oude kern. Daarnaast zijn de werken van de waterlinie bijzonder, zoals het Werk aan het Spoel.

Let op: Het handveertje is van 1 april tot 1 oktober in bedrijf, je kunt een alternatief via de grasdijk achter Everdingen nemen in de winter, na Everdingen kun je vervolgens via het eerste pad links de uiterwaarden in de route weer oppakken

Bereikbaarheid

Trein en auto, bij station Culemborg is volop gratis parkeergelegenheid

Details

Afstand 18 km
Regio Utrecht
Verharding Deels verhard
Categorie Rivier
Beginpunt Culemborg, station
Eindpunt Culemborg, station
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6